2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

"Draugai"

Jau anksčiau supratau, kad savo gyvenime turiu tik tris draugus: pačią brangiausią mamą, dvynį brolį ir šunį (kas pasakė, kad draugais galime vadinti tik žmones?). Bet mokykloje iš jų yra tik vienas – mano brolis. Tik juo vienu būdama mokykloje galiu pasitikėti. Iš viso klasėje yra 17 veidų. Atmesdami mane ir brolį, gausime 15. Iš jų yra 6 žmonės, su kuriais mokausi vienoje klasėje jau visus 10 metų. Iš tų 6-ių yra 3 veidai, kuriuos pastaraisiais metais vadinau lyg ir draugais. Giliai širdyje žinojau, kad mūsų „draugystė“ yra pagrįsta melu ir nenuoširdumu. Ir štai atėjo diena, kai viskas išlindo į paviršių. 4 „draugės“ pasidalino po dvi.


Gal taip ir geriau? Gal taip bus daugiau nuoširdumo ir tikrumo? O kai geriau pagalvoju, dėl ko aš negalėčiau būti viena? Vaikščioti mokyklos koridoriais viena, valgyti valgykloje viena, ir visa tai daryti išdidžiai, iškėlus galvą. Kai dar geriau pagalvoji, gal laikas, po velnių, keisti mokyklą ir palikti visas šiukšles, kadaise vadintas „draugėmis“ , už nugaros?

Tai tiek... Šiltai apkabinu ir nepaleidžiu iki kito karto...

2 komentarai:

  1. Viskas praeis . Mokykla yra vieta kur pažįsti gyvenimą. Pati turėjau geriausią draugę, kuri paskutiniais metais man sakė viena, o už akių... Na gyveni ir mokaisi. Tačiau patarimas toks, kad neimti į galvą. Nes kai baigsi mokyklą, visi išsiskirsite. Pamatysi kas nutiks toms "kietolėms".
    Pati esu baigusi mokyklą prieš 3 metus. Ir ką? Išsiskyrė keliai ir viskas. Aš nerašau, jie nerašo. Kalba baigta.
    Belieka studijuojant ieškotis naujų veidų, draugų ar bent jau bendraminčių.
    O šiaip, pasakymas - vienas gimei vienas ir mirsi. Yra tikroji realybė. Nesvarbu kas, visada taip bus. Mano geriausias draugas - mano šuo ir dienoraštis. Kur viską išsilieju. Vsio. Ciucikas ateina prisiglaudžia ir geriau pasidaro. Nei išduos nei ką.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūrate, nuoširdus ir didelis ačiū... Labai reikėjo tokių žodžių, tokio priminimo, kad nereikia imti į galvą...
      Labai Tau ačiū!

      Panaikinti